Thijs Stokkermans (rechts) overhandigt diaken Jo Gerrits de enveloppe met 384 euro.
Thijs Stokkermans (rechts) overhandigt diaken Jo Gerrits de enveloppe met 384 euro. Foto: Nadine Stokkermans

Katholieke tieners zamelen 384 euro in voor Oekraïne

Algemeen

MOLENHOEK - De Tienergroep parochies Noord-Limburg heeft een kleine vierhonderd euro ingezameld voor Oekraïne. Dat deden de jongeren door rond de paastijd beschilderde eieren en zelfgemaakte vogeltjes en gelukspoppetjes te verkopen aan kerkgangers in Molenhoek en Gennep. Ook werden wafels, cupcakes en bloemstukjes verkocht.

Op 7 mei overhandigden Nadine en haar zoon Thijs Stokkermans het bedrag van 384 euro aan diaken Gerrits. Voor het geld worden  pijnstillers en multivitaminen gekocht die een inwoner van Gennep persoonlijk naar Oekraïne zal brengen.

 De Tienergroep parochies Noord-Limburg is een groep tieners in de leeftijd van 11 tot 18 jaar met een katholieke achtergrond die een keer in de maand samen komen. De meeste tieners komen uit de parochieclusters Gennep en Vommmm. Maar ook tieners elders uit Noord-Limburg en Gelderland sluiten aan.

Thema

De groep komt meestal samen op de laatste vrijdag van de maand van 18.00 tot 20.45 uur in de parochiezaal van Gennep. Eerst wordt dan gezamenlijk gegeten. Daarna is het tijd voor een lezing of uitleg van het thema van de avond. Dit seizoen is het thema: Geloof, hoop en liefde. Tijdens elke bijeenkomst avond staat een spreuk of citaat uit de Bijbel centraal.

Na de lezing of uitleg bespreken de tieners in kleine groepjes het thema en diepen het uit. Vaak wordt afgesloten met een supergezellig actief spel. Tenslotte wordt God gedankt voor de fijne samenkomst.

Wil je graag eens kennismaken met de Tienergroep, dan ben je van harte welkom! Voor aanmelding of meer informatie kun je contact opnemen met: info@parochie-martinus-gennep.nl

Uitgelicht

Digitale krant