Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Uitvoering schoolproject met Vlijt en Volharding.&nbsp;</p>

Uitvoering schoolproject met Vlijt en Volharding. 

(Foto: vereniging zelf)

Muziekvereniging Vlijt en Volharding: een wakker orkest in Heumen

HEUMEN - Dinsdag 14 juni heeft Vlijt en Volharding samen met de basisschool het project ‘Wieger wordt wakker’ afgerond. Dit na een bijzonder fijne samenwerking tussen de Jorisschool en de muziekvereniging. 

Dát de samenwerking tussen muziekvereniging en school belangrijk is voor ons dorp wordt wel eens vergeten. Muziek- en sportverenigingen brengen verbindingen tot stand in het dorp. Verbindingen tussen jong en oud, maar ook tussen gesettelde dorpsgenoten en dorpsgenoten die nieuw in Heumen zijn komen wonen. Door levendige verenigingen wordt de sociale samenhang in dorpen versterkt en dat hebben we nodig in deze tijd.

Muziekworkshops

Doordat we de mogelijkheid kregen op school muziekworkshops aan te bieden konden we kinderen interesseren voor muzieklessen. Half januari dit jaar zijn we gestart met vijf leerlingen die wekelijks muziekles krijgen op saxofoon trompet en bugel. Na de meivakantie zijn deze kinderen ook begonnen in het opstart orkest onder leiding van dirigent Marjolijn. Na een paar repetities zijn we in aantal verdubbeld en spelen we al met z’n achten in het opstartorkest.

Nieuwe reeks muzieklessen

“Begin van het nieuwe schooljaar starten we weer met een nieuwe reeks muzieklessen voor jong en oud. Je bent van harte welkom eens een instrument te proberen of je meldt je gewoon aan. Wij zijn flexibel. Je krijgt een instrument van de vereniging en al gauw speel je ook mee in het opstartorkest. Waar dat toe kan leiden kunnen we zondag 3 juli laten horen met ons traditionele vakantieconcert. Dit zal plaatsvinden buiten bij Terp en begint om 14.00 uur. We doen dit samen met muziekvereniging Kunst en Volharding uit Beuningen.”

Meer berichten