Logo gemeentenieuwsonline.nl
Opening Radboud-universiteit.
Opening Radboud-universiteit.

Gezocht: filmbeelden van de universiteit

NIJMEGEN - Volgend jaar bestaat de Radboud Universiteit in Nijmegen honderd jaar. Aan die instelling, de vroegere Katholieke Universiteit, zal daarom flink wat aandacht worden besteed in de komende filmvoorstellingen van de stichting Nijmegen Blijft in Beeld. Op 3 april 2023 is er dan een middag- en een avondvoorstelling in de grote zaal van concertgebouw De Vereeniging.

Mede hierom blijft de stichting geïnteresseerd in bewegend beeldmateriaal van universiteit of ziekenhuis. Dit ter aanvulling van haar collectie. Dat kunnen oude films, video’s of dvd’s of beelden opgenomen met het mobieltje zijn. Het gaat natuurlijk om beelden van onderwijs, onderzoek of ziekenzorg in de instelling. En van gebouwen en terreinen, vroeger verspreid in de stad en later steeds meer geconcentreerd op Heijendaal. Maar bijvoorbeeld ook beelden van sport- of studentenverenigingsactiviteiten, voorlichtings- en promotiewerkzaamheden, protest- of kraakacties, festiviteiten, academische activiteiten in de stad of van belangrijke personen die op de universiteit werkzaam waren of zijn. 

Wellicht zijn er nog (oud-)werknemers, (oud-)studenten of bezoekers die dit soort bewegend materiaal hebben. Of weet u dat dat nog bij familie, vrienden, kennissen of bedrijven ligt.
Stuur dan een berichtje naar de stichting Nijmegen Blijft in Beeld, hetzij telefonisch (06 13999627) of via e-mail (info@snbib.nl) dan nemen wij graag contact met u op.

Meer berichten