Logo gemeentenieuwsonline.nl

Achilles ’ 29: eerste training op oude stek De Heikant

GROESBEEK – Maandagavond 1 augustus heeft het eerste elftal van SAchilles’29 weer voor de eerste maal – na jaren van strubbelingen – weer getraind op hun eigen stek sportpark De Heikant.

Eind 2019 moest Achilles’29 na een conflict met de familie Derks na een uitspraak van de rechter het sportpark verlaten. In december 2019 heeft Achilles’29 de biezen gepakt op De Heikant en vond onderdak bij voetbalclub Germania; dit sporthuwelijk bleek van korte duur te zijn.

Nu is Achilles’29 weer terug op de oude stek ‘sportpark De Heikant’ aan de Cranenburgsestraat. De afgelopen twee maanden zijn enkele tientallen vrijwilligers erin geslaagd om het sportpark geheel in orde te maken. Zo is het kunstgrasveld op het hoofdveld gerepareerd – waar tijdens de strubbelingen enkele stukken eruit gesneden bleken te zijn. Die zijn onlangs weer terug gevonden onder de staantribune. Rondom de accommodatie is het onkruid verwijderd, veel geschilderd, zowel de kleedkamers als de zittribune opgeknapt zodat het sportpark er nu weer bij ligt als jaren geleden.

Enkele tientallen supporters waren maandagavond 1 augustus op het sportpark om getuigen te kunnen zijn van de eerste training onder leiding van trainer Patrick Pothuizen. De blijdschap was van hun gezichten af te lezen, maar de vraag is nog steeds: voor hoe lang. Daar kon maandagavond ook niemand een antwoord op geven, ook voorzitter Pjotr van der Horst niet.

Meer berichten