Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De heide bij Mook.&nbsp;</p>

De heide bij Mook. 

(Foto: Theo van Brunschot)

‘Wandeling met Verhalen’ in Plasmolen

PLASMOLEN - De heide staat weer volop in haar paarse pracht, kortom zomer. Hoog tijd om de wandelschoenen uit de kast te halen en er lekker op uit te trekken. Dit keer geen blauwe paaltjesroute of een natuurkennis wandeling. Nee, we gaan dit keer weer eens ‘Wandelen met Verhalen’  in Plasmolen. 

Op zondag 28 augustus (van 11.00 tot ongeveer 13.30 uur) wandelt u met een gids door een prachtige omgeving en tegelijkertijd luistert u naar boeiende verhalen over de geschiedenis van dit gebied.

Wist u bijvoorbeeld dat die on-Nederlandse heuvels van de stuwwal hierbij Plasmolen uit een diep verleden stammen, waarvan sporen nu nog overal in het landschap zichtbaar zijn. En wist u ook dat, niet alleen Nijmegen, maar zeker ook Plasmolen en Cuijk een rijk Romeins verleden kennen. Uw gids vertelt er over tijdens uw wandeling. Ook wordt verhaalt over de belangrijke rol die dit gebied in de 80-jarige oorlog heeft gespeeld..

En weet u bijvoorbeeld waarom hier nog zo’n smalle strook ‘Nederland’ ten oosten van de Maas ligt? De verrassend verklaring hoort u onderweg. Natuurlijk ontbreekt tijdens de wandeling ook de tragiek niet die dit gebied aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gekend heeft.

Wilt u meer weten over de boeiende geschiedenis van deze streek en tegelijkertijd genieten van fantastische vergezichten, wandel dan mee. De wandeling van ongeveer 7,5 kilometer start om 11.00 uur bij het oude VVV-kantoor aan de Witteweg nummer 10 (naast De Pannekoekenbakker) in Plasmolen en kost vier euro per persoon. Aanmelden is wenselijk bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com.

Meer berichten