Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Peter Hendriks

Koningschieten Sint-Hubertus zonder strijd

DE HORST – Het traditionele Koningschieten van schutterij Sint-Hubertus is zondagavond zonder spanning verlopen. Voorzitter Jeroen Meijer deelde de aanwezigen waaronder Pastoor Aloys van Velthoven, Pastor van Rooij, vertegenwoordigers van schuttersvrienden uit Wyler, Kekerdom en Alverna alsmede het Kringbestuur Rijk van Nijmegen en Betuwe mede dat zich maar één schutter kandidaat had aangemeld te weten de 63-jarige Jeu de Ruijter de huidige corona koning. 

Jeu is geen onbekende van schutterij Sint-Hubertus; hij was in 1994/1995 al koning, in 1996 Grensland koning, van 2013 - 2018 Keizer en van 2019 tot een met 2022 coronakoning en nu opnieuw koning. Ondanks dat hij de enige kandidaat was, moest toch de romp van de vogel worden afgeschoten en dat lukte Jeu bij het 40ste schot. 

Na de felicitaties kreeg de nieuwe koning Jeu een vendelhulde aangeboden. Jeu zal alleen de scepter gaan zwaaien tijdens de kermis in de schutterstent die dit jaar bij café / zaal Oomen een de Reestraat zal komen te staan. 

Voordat het Koningschieten begon werd er geschoten om de jeugdkoning; De kop was voor Sem van Gemert met het 91e schot, rechtervleugel Tim Rutten 108e schot en linkervleugel met het 118e schot. De staart was voor Rijcho Jansseb 150e schot en de romp eveneens door Rijcho Janssen met het 185e schot.

Koningsboom

De kop voor Frans Theunissen met twaalfde schot, linkervleugel door Ida Rutten met 129e schot, rechtervleugel door Larissa Phoelich met het 212e schot en de staart door Koos de Bruin met het 246e schot. Tenslotte werd geschoten onder de Prinsenboom; Anne met het vijfde schot, linkervleugel Ellie met 66e schot, rechtervleugel met 108e schot, staart Ellie met 155 schot en de romp eveneens Ellie met het 216e schot.

Meer berichten