Logo gemeentenieuwsonline.nl

Het schaken is weer begonnen

MOOK - De eerste ronde bij de schaakvereniging Mook is gespeeld. Van de 32 leden zaten er 20 achter de borden. Van die tien wedstrijden eindigden er drie in remise. De overige zeven partijen kenden soms een verrassende winnaar.

In de A-poule ging vice-kampioen, Wim Gielen, onderuit tegen Rob Jansen. Zo verrassend is de uitslag nu ook weer niet, want Rob heeft al vaker van Wim gewonnen. Winst er ook voor Niek van Diepen, die profiteerde van de slechte positie van de koning van Piet de Leeuw. Ook David Norris won zijn eerste partij. In de B-poule eindigden alle partijen in een beslissing. 

Verrassend was de winst van Leo Derks op Emiel Laurant. De laatste maakte in het eindspel een fout en die werd genadeloos door Leo afgestraft. Ook het duel Byron Eekhout tegen Henk Jacobs werd in het eindspel beslist. Ondanks een sterke partij van Henk moest hij na lang weerstand te hebben geboden toch de meerdere in Byron erkennen. Opmerkelijk was ook de winst van Anton Meeuwsen op Rob Boesten. Lorijn Ramboer heeft lang moeten wachten op een succes bij de SV Mook, maar op de eerste speeldag wist hij zijn partij te winnen. Gezien zijn vorderingen gaat hij dit seizoen meer partijen winnen.  

Meer berichten