Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bevrijdingsrokken maken in bevrijdingsmuseum. (foto: Flip Franssen)
Bevrijdingsrokken maken in bevrijdingsmuseum. (foto: Flip Franssen) (Foto: Flip Franssen)

Vrijheidsmarkt bij Vrijheidsmuseum druk ondanks slechte weer

GROESBEEK – Ondanks het slechte weer zondag 18 september is de Vrijheidsmarkt bij het Vrijheidsmuseum aan de Wylerbaan toch nog een succes geworden, aldus een tevreden directeur Wiel Lenders. 

De kindervrijmarkt en de overige buitenactiviteiten zijn vanwege het slechte weer naar binnen verplaatst, waar het een drukte van jewelste was. De parkeerplaats was zo vol, dat moest worden uitgeweken naar de overkant bij de familie Kuijltjes.
Ook de kinderworkshops hadden over belangstelling niet te klagen zoals de kartoons maken en het maken van de bevrijdingsrokjes waren erg in trek. De radioshows waarmee in de oorlog de berichten werden doorgestuurd werden druk bezocht, evenals een foto met een green screen, waarbij de gefotografeerde op de achtergrond midden in de luchtlanding in Groesbeek stond, was een publiekstrekker.

Ondanks de drukte konden de rondleidingen voor de kinderen en volwassenen gewoon doorgaan. “Ik ben ondanks het slechte weer bijzonder tevreden dat ruim 600 bezoekers het Vrijheidsmuseum hebben aangedaan”, vertelde Wiel Lenders.

Meer berichten