Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Een geconcentreerde Twan Verhofstad met op de speeltafel ook zijn prijs voor grootste stijger.&nbsp;</p>

Een geconcentreerde Twan Verhofstad met op de speeltafel ook zijn prijs voor grootste stijger. 

(Foto: Huub Blom)

Schakers succesvol in de derby

MOOK - Reeds deze maand werden de eerste wedstrijden gespeeld voor de externe schaakcompetitie. In de regionale competitie kwam Mook 2 uit tegen ASV 5. Deze teams zijn ingedeeld in een loodzware poule en het was dan ook van belang om de eerste wedstrijd te winnen. 

Dat is de schakers uit Mook niet gelukt. Pech was dat twee spelers moesten afzeggen. De invallers, Hans van den Ende en Bas de Blaauw, behaalden beiden een remise. Op de meeste borden zag het er gunstig uit voor Mook. Het pakte echter anders uit. Zo verloor Twan Verhofstad, die voor aanvang van de wedstrijd nog een bekertje overhandigd kreeg omdat hij het afgelopen seizoen de meeste progressie had gemaakt. Alleen Huub Blom wist na een lange strijd zijn partij te winnen. Emiel Laurant kreeg daarna nog een mooie kans om de eindstand op 3-3 te bepalen. Hij greep in het verre eindspel mis. Mook 2 - ASV 5 eindstand 2-4.

Meer succes was er in de landelijke competitie voor het combinatieteam Mook-PION Groesbeek. Het team ontving in Mook het sterke Nijmeegse SMB. De gehele middag keek het team tegen een achterstand aan, maar uiteindelijk wist het een gelijkspel (4-4) uit het vuur te slepen. Niek van Diepen, Piet de Leeuw, Wim Gielen en Ton Thijssen hielden hun sterke tegenstanders op remise. Twee partijen gingen verloren, maar daar stonden ook twee winstpartijen van Alexander Bouwman en Herman Brinkhof tegenover.

Meer berichten