Doen? Bellen met Ineke?
Doen? Bellen met Ineke? Foto: Gerie van der Land-Zijderveld

Ineke Wijers met plezier bestuurslid van de Zonnebloem

Algemeen

MOOK EN MIDDELAAR - “Samen onze leefgemeenschap mooier maken, dat is het idee. Dat probeer ik onder andere te doen via mijn werk bij de Zonnebloem. In de gemeente Mook en Middelaar hebben we een fijne vrijwilligers- en gastengroep.”

Met plezier is Ineke Wijers ruim 12,5 jaar bestuurslid van de Zonnebloem met als speciale taak hoofd bezoekwerk. “Dat houdt in dat ik nieuwe gasten en vrijwilligers mag zoeken en matchen met een gast. Dat is leuk werk, maar niet gemakkelijk, want de AVG (Algemene verordening Gegevensbescherming) maakt ons minder slagvaardig. Ik kan niet ergens een lijstje halen met namen en adressen van mensen met een fysieke beperking om hen te informeren over wat de Zonnebloem voor hen kan betekenen. Ook in Mook en Middelaar zijn er mensen die zich door hun handicap buitengesloten voelen en graag hun netwerk willen vergroten. Helaas gebeurt het zelden dat gasten en vrijwilligers zich spontaan melden. Daarom doe ik een oproep aan de lezers: kom meedoen! Meedoen als gast of meedoen als vrijwilliger. Voor beide doelgroepen kan de Zonnebloem een enorme meerwaarde hebben.” 

Zoals de oplettende lezer vorige week in deze krant heeft gelezen is Ineke zelf gekoppeld aan gast Hans Thijssen en zijn vrouw Wilma uit Mook. Met een brede glimlach: “Dat vinden we alle drie al zes jaar zeer de moeite waard.”

Er kan zoveel meer dan je denkt.  Schroom niet. Bel: 06 10523136. Doen? Ineke hoort je graag! www.zonnebloem.nl/mook-middelaar-molenhoek of meld je aan via www.maasburen.nl

Uitgelicht

Digitale krant