Open Poëzie Podium in ‘t Willemskwartier

Algemeen

NIJMEGEN - Het Open Podium, dat maandelijks bij te wonen is in het Poëziecentrum achterin in de Mariënburg bibliotheek, gaat ook reizen. Als eerste naar het Willemskwartier, waar alle straten dichtersnamen hebben.

We sluiten er het project Poëzie in de Buurt mee af. De afgelopen jaren heeft Willeke Roerdinkholder vrijwilliger bij het Poëziecentrum maandelijks een affiche van een dichtersstraat gehangen voor het raam van wijkcentrumcentrum ’t Hert. Hierop prijkte een gedicht van de betreffende dichter.

Op zaterdag 3 juni zijn alle (dertig!) affiches nog eens te bekijken in de grote zaal van ’t Hert (Thijmstraat 40) waar het Open Podium zal plaatsvinden. Aanvang 14.00 uur, entree gratis.

Een oproep aan alle dichters die in het Willemskwartier wonen, ook wie af en toe een gedicht schrijft, aanstormend talent, huis- tuin- en keukendichters, kinderen die dichten, oma’s en opa’s, iedereen mag zich laten horen. “Meld u aan via poeziecentrumnederland@gmail.com. Dichters uit alle windstreken zijn welkom. Dichters die in het Willemskwartier wonen een extra welkom.”

Uitgelicht

Digitale krant