Afbeelding

Wandelen met aandacht

Algemeen

GROESBEEK - Ook in de mooie meimaand is er de maandelijkse ‘Wandeling met Aandacht’. Veel bomen en struiken staan nu in volle bloei. Daar gaan ze van genieten tijdens deze wandeling. Dit keer verzorgt de werkgroep Vredesinitiatieven het thema van de wandeling: iedereen kan iets voor vrede doen. 

“Begin mei hebben we als samenleving stilgestaan bij de bevrijding van nazi-Duitsland en welk groot voorrecht het is om in een land te leven zonder oorlog. Maar vrede is niet vanzelfsprekend en vraagt een inzet van ons allemaal, ook in de kleine wereld om ons heen.”

Op woensdag 31 mei start de meditatieve wandeling bij de protestantse kerk, Kerkstraat 18 te Groesbeek om 9.45 uur met een korte inleiding op het thema. Er wordt een uur gewandeld in een rustig tempo. Het eerste half uur is de wandeling in stilte en kan nagedacht worden over het thema. Het tweede half uur kunnen deze gedachtes met elkaar gedeeld worden. 

Rond 11.00 uur wordt met het aansteken van een kaarsje in de kerk de wandeling afgesloten, daarna is er koffie/thee in de Serre van de kerk. De wandeling wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Groesbeek. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. Opgave is niet nodig.

Uitgelicht

Digitale krant