Afbeelding
Foto: RepairCafé Groesbeek

RepairCafé Groesbeek in juni

Algemeen

Op zaterdag 10 juni 2023 van 13.00-15.00 uur is er weer een RepairCafé  in Inloop Op de Paap, Op de Paap 1, Groesbeek. Dit is het laaste RepairCafé voor de vakantie, in de maanden juli en augustus is het Repaircafé gesloten.

In het RepairCafé staan onze vrijwilligers klaar voor reparaties aan huishoudelijke apparaten, computers en fietsen, maar ook voor verstelwerk en dergelijke. Bij huishoudelijke apparaten valt te denken aan koffiezetapparaten (Senseo!), stofzuigers, strijkijzers et cetera, maar ook aan (oudere) audioapparaten zoals cassettedecks en platenspelers.

Ook zijn er vrijwilligers met verstand van computers en telefoons. “U kunt bij hen terecht met vragen over de werking van uw smartphone, tablet of laptop. Bij een ‘ouderwetse’ desktop is het mogelijk om onderdelen te vervangen of bij te plaatsen, zoals een harde schijf of een videokaart. Wij adviseren u graag en zo mogelijk voeren wij dit ook voor u uit.

Daarnaast zijn er vrijwilligsters die achter de naaimachine voor u klaar zitten om verstelwerk te doen en is er een fietsenmaker.”

Tijdens het laatste RepairCafé in mei zijn er 19 reparaties aangeboden, waarvan er 116 succesvol zijn afgerond. Daarbij waren onder andere diverse kledingstukken, laptops, een koffiemolen, een snijbonenmolen, een keukenmachine en een naaimachine.

De reparaties worden kosteloos uitgevoerd, met natuurlijk wel een gepaste vergoeding voor de gebruikte onderdelen en een vrijwillige bijdrage aan het RepairCafé.

“Ook zonder kapot apparaat bent u welkom om binnen te lopen en gewoon eens te komen kijken en een kopje koffie te drinken.”

Uitgelicht

Digitale krant