Wandelen langs poëzie met Jan Verhoeven

Algemeen

NIJMEGEN - Op zaterdag 17 juni kan er met Jan Verhoeven, een gids van het Poëziecentrum, gewandeld worden langs poëzie. U loopt door de binnenstad en komt langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. 

Soms gaat het om een van de Literaire Bakens van de stad, zoals het gedicht ‘Oude huizen aan de Kade’ van Augusta Peaux uit 1926. De gedichten kunnen worden meegelezen in de bijbehorende poëziebundel. De wandeling start om 11.00 uur vanuit het Poëziecentrum, gevestigd achter in de bibliotheek Mariën burg..  Voor 10 euro krijgt u een wandel-gedichtenbundel, de route én een gids. Graag aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com.

“Er is elke maand een wandeling. Ook kan er op een andere tijd voor een groep een wandeling worden aangevraagd. Het Poëziecentrum kijkt dan of er een gids beschikbaar is. Wilt u onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, waarin onze activiteiten vermeld staan, gedichten zijn opgenomen en luisterfragmenten zijn aan te klikken?” Inschrijf u in via:

https://www.nieuwsbriefsysteem.nl/p/inschrijven/11077/059d78.html

Uitgelicht

Digitale krant