Wethouder Erik Weijers overhandigt de duurzaamheidscheque. (foto: Peter Hendriks)
Wethouder Erik Weijers overhandigt de duurzaamheidscheque. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Gastles over zwerfafval en Wijkhelden op basisschool Sint-Martinus

Algemeen

MILLINGEN - Op donderdag 21 maart gaf Dar een gastles over zwerfafval en Wijkhelden op basisschool Sint-Martinus in Millingen aan de Rijn. De les is onderdeel van het regionale educatieprogramma van Dar en heeft als doel kinderen meer te leren over zwerfafval en de gevolgen hiervan. 

Wethouder Alex ten Westeneind van de gemeente Berg en Dal, nam ook deel aan de les en hielp de leerlingen met het opruimen van zwerfafval in de buurt van de school. Het was een leerzame en actieve ochtend.

De gastles begon met uitgebreide uitleg van wethouder Alex ten Westeneind over zwerfafval. Hij vertelde over het belang van een schone omgeving en maakte de leerlingen enthousiast om zich in te zetten voor het behoud van een schone omgeving. 

Zwerfafval opruimen rondom de school

Na de uitleg ruimden de leerlingen zwerfafval op. Ze deden een zwerfafval challenge en namen de Wijkhelden-bingokaart mee. De materialen om mee op te ruimen, kreeg de school van de gemeente Berg en Dal. Iedere school in Berg en Dal krijgt een zwerfafvalpakket met bijvoorbeeld knijpers, hesjes en zakken. De scholen kunnen zo ook op andere momenten in het jaar met leerlingen zwerfafval opruimen. Daarnaast kunnen scholen zich ook aanmelden als Wijkheld.
Wethouder Alex ten Westeneind: “Zwerfafval is niet alleen schadelijk voor onze natuur, maar ook voor de leefbaarheid van onze buurt. We zijn trots dat de jeugd de handen uit de mouwen steekt om zwerfafval op te ruimen. Samen zorgen we voor een betere en schonere leefomgeving voor iedereen.” Naast scholen en kinderen, kunnen ook volwassenen (alleen of in een team) een steentje bijdragen aan een schone leefomgeving. 

Meer informatie en aanmelden: www.wijk-helden.nl. Ook een gastles en zwerfafvalpakket aanvragen? Scholen nemen hiervoor contact op met Dar via educatie@dar.nl. Ook kunnen zij een kijkje nemen op www.dar.nl/scholen.

Uitgelicht

Digitale krant