Bomen planten voor een beter klimaat. (foto: Geldersch Landschap en Kasteelen)
Bomen planten voor een beter klimaat. (foto: Geldersch Landschap en Kasteelen) Foto: Geldersch Landschap en Kasteelen

Samen in actie voor vitale bossen

Algemeen

REGIO - Kun je het je voorstellen, geen bossen meer in Gelderland? Toch is het een reële dreiging, want onze bossen worden steeds minder gezond. Bomen vallen eerder om en jonge boompjes verdrogen in de zomer. En zwakker bos betekent dat ook planten en dieren het nog moeilijker krijgen. Daarom gaan we aan de slag! Samen met alle Gelderlanders. 

We trapten af op de Loenermark met het aanplanten van ruim 350 jonge boompjes. Dit gebeurde door de Loenense schoolkinderen op 19 maart. 

Aanplant van bomen

Samen met alle Gelderlanders willen we het tij keren. We willen de bossen veerkrachtiger maken, door verschillende boomsoorten aan te planten, die beter tegen droogte kunnen zoals tamme kastanje, linde en hazelaar. Ook selecteren we zogenaamde ‘rijkstrooiselsoorten’ als de haagbeuk, lijsterbes en hazelaar, waarvan bekend is dat ze de bodem verbeteren. 

In actie

Om dit te kunnen doen is steun hard nodig! Geldersch Landschap & Kasteelen zet daarom in op een giftenactie onder al haar – bijna 50.000 - donateurs. Maar vraagt tegelijkertijd ook alle Gelderlanders om steun. Hoe? Kijk op www.glk.nl/bossen.

Uitgelicht

Digitale krant