IVN Vogelstruintocht Bemmelse waard

Algemeen

BEMMEL - Van 11 tot en met 18 mei is het nationale vogelweek 2024. IVN Rijk van Nijmegen doet ook mee, en wel op 12 mei.

“Deze zondagochtend staan we met drie gidsen klaar voor een prachtige struintocht door de Bemmelse waard en Park Lingezegen. We gaan op zoek naar vogels als: zwarte stern, visdief, blauwborst, ooievaar, bosrietzanger, kleine karekiet, torenvalk en veel meer.
We starten om 8 uur ‘s ochtends, bij restaurant Baiana, Waaldijk 9 in Bemmel. Daar is ook parkeerplaats, zeker om 8 uur.

Let op, als u met de auto komt, en ook met de fiets: er is een (korte) omleidingsroute omdat er aan de dijk wordt gewerkt. Volg de gele borden naar Baiana. Vanaf de Vossenpelssestraat slaat u het smalle pad ‘Doornik’ in. Helemaal uitrijden en dan via de helling naar rechts de dijk op en in de verte ziet u Baiana liggen. 

 Niet vergeten: verrekijker, goede wandelschoenen, petje tegen de zon en neem wat te drinken mee. Er zijn een paar leenkijkers aanwezig.

De excursie is gratis. Als je meewilt graag aanmelden via de website van de Vogelweek:  https://www.vogelbescherming.nl/nationale-vogelweek/excursies-vw (zoek op postcode 6681 KJ).

Uitgelicht

Digitale krant