Afbeelding
Foto: met toestemming van ijzerkunstenaar Joshua Pennings

Laatste cultureel café-avond in Ons Mok’s Café

Algemeen

MOOK - Op 24 april wordt de allerlaatste cultureel café-avond gehouden. Tien jaar lang hebben Hans ten Hoonte en Mieke Dekkers, aanvankelijk samen met Henk Smit, cultureel café-avonden georganiseerd in Mook. Nu hebben zij besloten hiermee te gaan stoppen. De bezoekers kunnen dus nog een keer genieten van zo’n sfeervolle, gezellige cultuuravond !.

Al een jaar of negen is Ida van Boekel actief als amateurfotograaf. Ze is vooral geïnteresseerd in mensen. Dat is heel goed te zien in zowel haar documentaire fotografie als in de  portretseries die ze maakt. Ze werkt vaak projectmatig. In 2022 heeft Ida gewerkt aan het project ‘Trots op onze gilden’. Verschillende gilden in Brabant hebben voor de lens gestaan.

Elly Nijenhof werkt al sinds 1986 als dwarsfluitdocente bij de Lindenberg. Elly heeft de Lichte Muziekopleiding dwarsfluit en zang gevolgd aan het conservatorium van Rotterdam. Naast het lesgeven heeft zij in verschillende orkesten gespeeld, waaronder het Metropole Orkest. Haar motto is ‘Ga fluitend door het leven!’.

Als een moderne smid maakt Joshua Pennings metalen sculpturen. Krachtige dieren en fantasie figuren zijn een belangrijk thema in zijn werk. Voortbeweging zoals vliegen en reizen is geregeld terug te vinden in zijn beelden. Zijn basis is vakmanschap met ijzer en vuur, hamer en aambeeld .Ieder beeld is uniek en met de hand vervaardigd van nieuw CorTen-staal.

De pauzes worden opgeluisterd door het huisorkest Chase4!.

Het Cultureel Café vindt plaats op woensdag 24 april in ‘t Môk’s Café, Groesbeekseweg 3 in Mook. Het programma begint om 20.30 uur. Inloop vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis.

Uitgelicht

Digitale krant