(foto: NN)
(foto: NN) Foto: NN

Elmore String Quartet in kerk Mook

Algemeen

MOOK - Op zondag 28 april komt het Elmore String Quartet voor een concert naar Mook. Het Elmore String Quartet is een veelbelovend, dynamisch, jong strijkkwartet, gevormd in 2017 op het Royal Northern College of Music, het conservatorium van Manchester (Engeland). 

Het bestaat uit: Xander Croft (viool), Miles Ames (viool), Inis Oírr Asano (altviool) en Felix Hughes (cello). Ze zijn winnaars van de 2023 Kirckman Concert Society Artists en ontvangers van de prestigieuze Tunnell Trust Awards in 2021.
In 2023 waren ze finalisten in de Irene Steels-Wilsing International String Quartet Competition in Duitsland, en werden ze lid van de Nederlandse Strijkwartet Academie (NSKA). Ze hebben deelgenomen aan diverse festivals in Italië, Zwitserland en Frankrijk.

Op het programma staan: W.A. Mozart: Strijkkwartet nr. 19 in C, K. 465 (Dissonantenkwartet); M. Ravel: Strijkkwartet en J. Brahms: Strijkkwartet No 2 in a – Op. 51.
Het concert vindt plaats in de kerk van Mook, op zondag 28 april. Het begint om 20.00 uur. Voor meer informatie en kaartjes zie: kamermuziekmookenmiddelaar.nl.

Uitgelicht

Digitale krant