Afbeelding

Heemkundekring Groesbeek veertig jaar

Algemeen

Foto: Gerrie Driessen; Heemkundekring Groesbeek

GROESBEEK – Na een start als historische werkgroep Heemkundekring Groesbeek in het najaar van 1973, werd eind 1976 de vereniging Heemkundekring Groesbeek officieel opgericht.
Ter gelegenheid van het 40-jarig verenigingsjubileum zal op zaterdagmiddag 19 november in de grote zaal van cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek feestelijk worden stilgestaan bij dit heuglijke feit.

Op die middag is iedereen die Groesbeek en de historie daarvan een warm hart toedraagt van harte welkom om het jubileum mee te vieren. De zaal van De Mallemolen is op die middag vanaf 14.00 uur open. De middag start met een boeken-, foto- en cd-markt met aansprekende PowerPointspresentaties over de historie van Groesbeek. Omstreeks 14.30 uur zijn er enkele sprekers aan het woord waarna vanaf 15.00 tot 16.00 uur er een kennisquiz wordt gehouden met een aantal panels over de geschiedenis van Groesbeek. De middag wordt vervolgens in informele sfeer afgesloten en is er weer gelegenheid de 'markt' te bezoeken.
Wilt u intussen meer weten over de Heemkundekring Groesbeek en haar activiteiten tot nu toe en wellicht lid worden van Heemkundekring Groesbeek, dan kan men op de website heemkundekringgroesbeek.nl volop informatie vinden.

Uitgelicht

Digitale krant