Winst voor DVSG

GROESBEEK - DVSG speelt thuis tegen Aquila. De uitwedstrijd tegen Aquila werd in de slotfase verloren.

Deze keer staat er onder andere door blessures een ander elftal. In het doel maakt jeugdkeeper Stan Peters en op het middenveld Niek Derksen hun debuut in het eerste van DVSG. Het veld is erg ongelijk en vele ballen komen dan ook niet goed aan. Dit geldt echter voor beide teams.

DVSG komt aanvallend er niet aan te pas in de eerste helft. Aquila kan echter ook geen uitgespeelde kansen creëren. Het is dan ook zuur voor DVSG om een tegentreffer te krijgen uit een vrije trap. De bal wordt binnen de 16 meter aangeraakt, komt tegen de onderkant van de lat en via de rug van de doelman belandt de bal in het doel. DVSG staat met 0-1 achter. Na de rust moet Luuk Rikken al snel gewisseld worden en komt A-speler Bas Jochoms in het veld. Jeroen Hendriks wordt nu de bewaker van de gevaarlijkste spits van Aquila.

In de 55e min geeft Pieter Spanjers een goede corner en kan Menno Sillessen de bal ongehinderd binnen koppen. De stand is nu 1-1 en Aquila is toch wel even aangeslagen. Niek Derksen wordt nog gewisseld voor de volgende A-speler Tijmen Heus. Aquila drukt, maar kan geen echte kansen creëren.

Des te verrassender is het dat DVSG er af en toe gevaarlijk uitkomt. Het duurt nog tot 82e minuut dat wisselspeler Guus Piepenbrock een bal goed meekrijgt en de keeper met zijn schot passeert. Pieter Spanjers zet nog voldoende druk op de verdediger van Aquila, zodat hij de bal niet meer voor de doellijn kan wegschieten. DVSG staat met 2-1 voor.

Daarna wordt het tegenhouden voor DVSG en zelfs met de acht minuten blessuretijd lukt het DVSG om te winnen. De hatelijke 0-7 stand van de laatste thuiswedstrijd wedstrijd is nu eindelijk vervangen door de winststand 2-1 op het scorebord.

Op zondag 5 maart speelt DVSG uit tegen AAC-Olympia.