Groesbeekse Boys verliest nipt

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys –DIO '30: de nummer vier tegen nummer zes. Beide teams spelen mee om de derde plaats op de ranglijst. Er ontstond een aantrekkelijk duel. Van goed voetbal was niet altijd sprake, wel van hoog baltempo en veel inzet. De gasten uit Druten wonnen uiteindelijk nipt. Eindstand 1-2.

Het eerste gevaar kwam van Drutense kant. Een schot van Dani Bloemberg eindigde op de lat. Groesbeekse Boys stelde daar een mooie aanval tegenover. Een voorzet van Bram de Bruin werd door spits Dave Kleijnen verlengd. Uiteindelijk bracht DIO doelman Nick Degen redding op de inzet van Ronnie van Rens. Op slag van rust sloeg DIO alsnog toe. De Groesbeekse verdedigers maakten het Arthur van de Eeckhout niet lastig genoeg waarna deze de 0-1 binnen kon schieten.

Groesbeekse Boys begon de tweede helft fanatieker. Dit resulteerde al snel tot de gelijkmaker. Sander Bisseling speelde een voorzet van Bram de Bruin terug op Thom Jochoms waarna laatstgenoemde met een droge knal doeltreffend was: 1-1. Het spel bleef daarna op en neer golven. Een kwartier voor het eindsignaal kwamen de gasten op 1-2 voorsprong. Via Boys verdediger Ron Bruijsten verdween de bal vanuit een vrije trap achter doelman Jens van de Berg.

Door het verlies is Groesbeekse Boys naar de vijfde plaats gezakt en tegenstander DIO gestegen naar de vierde. Zondag is er geen wedstrijdprogramma. Zondag 5 maart staat de inhaalwedstrijd tegen koploper SML op het schema. De wedstrijd in Arnhem begint om 14.00 uur.