Logo gemeentenieuwsonline.nl

Drie kleine herfstconcerten in de historische kerk van Groesbeek

GROESBEEK - Drie kleine herfstconcerten met poëzie - thema: 'Herfst Vieren & Dieren op zondag 1 oktober vanaf 14.15 uur in de historische (protestantse) kerk in Groesbeek, Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, warme chocolade drank en kruidkoek.

Voor de vijfentwintigste keer organiseert hoboïste Lidia van der Vegt een seizoenconcert. Het programma deze keer is speciaal voor kinderen, maar natuurlijk kan iedereen ervan genieten, met het thema: Dieren & het Vieren van de herfst.

De middag bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld wordt met (kinder)poëzie. Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van kunstenares Eveline Bongaerts, die prachtige dierportretten maakt. Elk concert kan men afzonderlijk beluisteren, maar bezoekers kunnen ook de hele middag bijwonen voor dezelfde prijs. In de pauzes kan men genieten van kruidkoek en warme chocoladedrank.

Concerten 1 en 3 gaan over verschillende dieren met bijbehorende gedichten, voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. In het tweede concert gaat Sylvia Greve Peters het verhaal van 'Babar het olifantje' vertellen op muziek van Francis Poulenc, bewerkt door Peter Greve. Musici: Corien van den Berg: piano, Wim Markus: luit, Lidia van der Vegt: hobo, Tui Clark: klarinet, Rosanne Rippen: fagot. Composities van Brahms, Britten, Schumann en Gershwin. Harry Janssen: herfst-bloem-creaties. Kortom een middag die zeer onderhoudend zal zijn voor jong en oud.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert 10 euro, kinderen: 5 euro voor hele middag, bij binnenkomst laatste concert 7,50 euro. De concerten zijn in de kerk aan de Kerkstraat 18 in Groesbeek. Graag reserveren Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Zie ook www.lidiafrancis.nl.

reageer als eerste
Meer berichten