Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Bierfeesten een begrip in Groesbeek

Algemeen

Foto: Eigen foto

GROESBEEK - De Bierfeesten in Groesbeek waar 14 en 15 oktober de vierde editie van plaatsvindt, is inmiddels een begrip geworden in het heuveldorp en omstreken. Het evenement heeft de afgelopen drie jaar steeds voor een volle tent gezorgd dankzij de muziekkeuze van de organisatie.

De Groesbeekse bierfeesten worden op zaterdag 14 oktober geopend met een groots bierfestival en -proeverij met in de acht stands 100 verschillende biersoorten. De organisatie van dit bierfestival – dat bezoekers trekt vanuit de hele regio -is in handen van Roland en Wilma Boschman van brouwerij D'n Drul en is van 13.00 tot 22.00 uur.

Zondag 15 oktober gaat de Groesbeekse Bierfeesten van start. Van 12.00 tot 13.00 uur is er een gratis ontbijt, waarna burgemeester Mark Slinkman het eerste biervat zal aanslaan. Hierna barst het Groesbeekse bierfeest pas echt los. De organisatie heeft ervoor gezorgd dat de sfeer wat muziek betreft aardig op de Bierfeesten in München gaat lijken. Zo is de Duitse band Wahnsinn, de Heyberg musikanten en Richtig Rex gecontracteerd om ervoor te zorgen dat de stemming direct tot een hoogtepunt zal komen in de grote tent op het Marktterrein. Maar ook het Groesbeekse dweilorkest Drek Pak Ow zal van zich laten horen evenals de Drive-Inn-show van Muziek Express. Entreekaarten zijn in de voorverkoop ad 8 euro per persoon bij tankstation Texaco Oomen, cafetaria Rikken, bierbrouwerij Den Drul, café 't Huuske en Lotto Reisecenter Hagemann. Ter verduidelijking: het evenement is alleen toegankelijk voor personen boven de achttien jaar.

Uitgelicht

Digitale krant