Logo gemeentenieuwsonline.nl

Natuurtekenen met De Aardsterren

Foto: Henny Brinkhof

GROESBEEK - In september van het afgelopen jaar is er bij de natuurclub ‘De Aardsterren’ een start gemaakt met Natuurtekenen voor kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar.

Samen met De Aardhommels en De Aardmannetjes zijn De Aardsterren al meer dan elf jaar actief in Groesbeek. Doel van de drie natuurgroepen is om kinderen te laten genieten van de natuur door middel van ontdekken, ervaren, kennis opdoen en spelen. De Aardsterren voegde daar onlangs het Natuurtekenen aan toe.

Afhankelijk van het weer/seizoen wordt er binnen of op locatie getekend. De kinderen werken aan zelfgekozen onderwerpen die onder begeleiding worden uitgewerkt en korte opdrachtjes die hun vaardigheid voor het tekenen en de materialen vergroten. Alles wat met de natuur te maken heeft kan getekend worden. Tekenonderwerpen tot nu toe waren: vogels, de vos, insecten, bloemen, landschap en structuur in de natuur. Het (kleur-) potlood is de basis, daarnaast wordt er met verf, krijt en houtskool ontdekt welke mogelijkheden deze materialen bieden.

De kinderen die meedoen, vinden het leuk om te tekenen en zijn graag bezig in of met de natuur. De groep is niet zo groot waardoor ieder kind de aandacht krijgt om aan de slag te kunnen en te blijven. De eerstvolgende keer Natuurtekenen staat gepland op 13 januari.

Het Natuurtekenen vindt plaats op zaterdagochtend, een keer in de 2 á 3 weken van 10.00 tot 12.00 uur vanuit De Tûllekesbom. "Denk je dat jouw kind het leuk vindt om mee te doen, neem dan contact op via bestuur@wmg-groesbeek.nl ter attentie van Annemieke Nillessen."

reageer als eerste
Meer berichten