Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Inloop en Ontmoeting In Polderzaal De Sprong in Ooij loopt als een trein

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

OOIJ – De Inloop en Ontmoeting die iedere woensdag en vrijdag plaats vindt in de Polderzaal van dorpshuis De Sprong in Ooij loopt als een trein.

Iedere woensdag kunnen ouderen en alleenstaanden terecht voor een uitgebreide lunch en iedere vrijdag voor een warme maaltijd. Iedere ochtend nemen er zo'n 25 ouderen en alleenstaanden deel aan deze gezellige activiteiten. Het eten is niet de hoofdzaak, maar gaat om het er even uit zijn, iets anders dan alleen maar thuis zitten.

Daarnaast worden door deze inloop en ontmoeting de eventuele mantelzorgers ontlast. De deelnemers komen om 10.00 uur bij elkaar en gaan onder het genot van een kopje koffie / thee spelletjes met elkaar doen zoals scrabble, breien, handenarbeid en veelal zitten de mannen te kaarten. Het samenzijn wordt 's woensdags afgesloten met een lunch met wat lekkers en vrijdags met een warme maaltijd. Ditmaal had Ruud de Wit (vrijwillige kok) een grote pan nasi klaargemaakt, die er in ging als koek. Het geheel staat onder leiding van activiteitenbegeleidster mevrouw Verbiesen van Kalorama samen met vrijwilligsters als Roos Huberts en het raadslid Miengske Borremans, die vrijdag aanwezig waren.

Uitgelicht

Digitale krant