(Foto:  Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Sterke benzinelucht in parkeergarage Bellevue

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De brandweer van Groesbeek is donderdagmiddag gealarmeerd voor een sterke benzinelucht in de parkeergarage onder winkelcentrum Bellevue in het centrum van Groesbeek.

De brandweer werd gealarmeerd door de filiaalhouder van AH, die zelfs de benzinelucht in de winkel waarnam, waarna hij polshoogte ging nemen in de parkeergarage. Daar bleek de benzinelucht veel heftiger te zijn. Een brandweerwagen kwam en verrichtte metingen in zowel de parkeergarage als in de AH-winkel. Naast benzinelucht werd er ook wat koolmonoxide gemeten die afkomstig kan zijn van de uitlaatgassen van auto's.

De brandweer van Beek kwam om de oorzaak van de benzinelucht te achterhalen. Volgens een woordvoerder van de brandweer was het moeilijk zoeken, omdat de gehele vloer van de parkeergarage nat was. Ondanks dat een medewerkster van AH al enige uren klaagde over hoofdpijn is de AH-vestiging open gebleven. Volgens de brandweer is de vermoedelijke oorzaak een auto, die lange tijd in de parkeergarage heeft gestaan zonder benzinedop, omdat op de garage vloer niets ontdekt is.

Uitgelicht

Digitale krant