Pover SVO wint van AAC-Olympia

OOIJ - Na een 'extra' winterstop van bijna drie weken in verband met een afgelasting en carnaval, mocht SVO vandaag competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen AAC-Olympia. Dit was tevens de eerste wedstrijd in de terugronde van de competitie.

"AAC is nu de eerste ploeg waar we we keer tegen gespeeld hebben. De eerste wedstrijd werd in oktober vrij eenvoudig gewonnen . In Horssen werd er snel ruime afstand genomen en de na een half uur spelen verkregen 0-3 voorsprong kwam in het vervolg niet meer in gevaar. De vorm ontbreekt echter al een aantal weken bij de Ooijse ploeg, dus deze overwinning gaf op voorhand geen enkele garantie op andermaal succes.

Vandaag moest trainer Bas Hendriks het doen zonder de zieke Stan Reijnen (hij was in de uitbeurt 1 van de uitblinkers), de geschorste Stef Lamers en de langdurig uitgeschakelde Kasper v.d Berg. De van een hamstring blessure herstelde Ralf van den Heuvel werd nog op de bank gehouden. Door deze afwezigen was er een plekje op de bank ingeruimd voor jongeling Timo Philipsen. Hij had in de voorbereiding op de 2e helft van de competitie al een aantal oefenminuten mogen maken.

De eerste helft was van beide kanten erg rommelig. SVO probeerde te voetballen en was veelvuldig op de helft van de Horstenaren te vinden. Omdat de keuzes vaak niet goed vielen of onbegrepen werden, werd het echter zelden gevaarlijk. AAC-Olympia zocht het met name in de omschakeling maar ook zij konden keeper Frank Klomberg maar weinig verontrusten. SVO was duidelijk op zoek naar het goede voetbal dat ze bij vlagen voor de winterstop wel op de mat konden leggen. Daarin schoot het regelmatig door, waar simpele keuzes veel meer voor de hand lagen. Beide teams kregen één grote kans voor rust; Ivo Pott kon namens SVO vrij uit halen een meter of 6 van de goal maar hij raakt de bal niet goed waardoor zijn inzet jammerlijk naast ging. Aan de andere kant schoot de spits van AAC-Olympia in een 1 op 1 weliswaar langs keeper Klomberg op maar de bal miste ook op een haar na de goal. De 0-0 ruststand was ondanks een optisch Ooijs overwicht dan ook een logische.

In de rust besloot trainer Bas Hendriks om routinier Ralf van de Heuvel te brengen. Dat sorteerde bijna gelijk het gewenste effect. De kleine dribbelaar wist met de kop bijna de 1-0 op het bord te krijgen, maar de keeper van AAC-Olympia wist prima te redden. Onder aanvoering van Ralf werd SVO wel veel dreigender dan voor rust. Het spel bleef onrustig maar er kwamen wel steeds meer mogelijkheden en kansen. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de tegenstoot van de Horssense ploeg. Met name de nummer 5 (de 'Messi' van AAC-Olympia) oversteeg met zijn balbehandelingen en passing het matige wedstrijdniveau. De wedstrijd ontwikkelde zich in de tweede helft wel dusdanig dat SVO steeds meer aanspraak mocht maken op een voorsprong. Die kwam er dan ook tot opluchting van de Ooijse fans in de 73e minuut. Joris Weeren werd aan de linkerkant van het strafschopgebied vrijgespeeld. Met een bekeken krul liet hij de keeper kansloos. Een mooie treffer die meer dan welkom was. Waar gehoopt werd dat deze treffer bevrijdend zou werken voor de Ooijse ploeg, werd het in de slotfase nog een aantal keren behoorlijk penibel in de verdedigende linie. Grote kansen bleven uit voor AAC-Olympia maar met de kleinst mogelijke marge op het bord, bleef het ongemeen spannend, ook al omdat SVO in de eindpassing onnauwkeurig was en daardoor de wedstrijd niet in het slot kreeg. Dat de scheidsrechter in deze overigens sportieve wedstrijd, nagenoeg geen blessuretijd rekende, zullen de Ooijse supporters dan ook geen probleem hebben gevonden.

Na twee nederlagen weer eens een overwinning. Het spel was onrustig en zal de komende weken, waarin drie keer op rij een uitwedstrijd wacht, beter moeten. Wat staat is echter een belangrijke overwinning. En omdat veel concurrenten punten lieten liggen, werd het al met al een prima zondag.

Volgende week (25-2) gaat de reis naar Wamel waar Unitas wacht. Deze ploeg is volop in de race voor de tweede periode, dus het zal andermaal een pittige wedstrijd worden. De hernieuwd verkregen grote voorsprong in de competitie moet echter ook rust gaan geven. Met een leeg stromende ziekenboeg moeten we ook in Wamel een goed resultaat kunnen halen."