Een horizon? (Foto: NR)
Een horizon? (Foto: NR)

Parterre: (On)verschillig

Algemeen

Foto: NR

GROESBEEK - Op zondag 25 maart van 16.00 tot 18.00 uur is de volgende bijeenkomst van 'Parterre: verdiepen op de begane grond'. Op de begane grond ontmoet je elkaar geïnteresseerd en gelijkwaardig. Daar spelen de vragen en vreugdes van het samenleven zich af. We hebben voor deze begane grond een mooie ruimte gekregen in het oudste gebouw van Groesbeek.

Thema is deze keer: (On)verschillig. De vlaamse filosoof Ignaas Devisch noemt een zekere mate van onverschilligheid een voorwaarde om het met elkaar goed uit te houden. Zo houd je het goed samenleven werkbaar. Werkbare onverschilligheid voorkomt overbelasting door een moreel systeem, dat vraagt om ons aanhoudend in te leven in alle leed van de wereld. Hoe houd je daarin maat? Hoeveel wereld ervaar je buiten je eigen kring?

Iedereen is welkom en niemand wordt de maat genomen. Na een uur gezamenlijk ontmoeten is er tijd en ruimte voor een hapje en drankje. Het is prettig voor de organisatie als je je tevoren aanmeldt, maar spontaan komen en/of iemand meenemen is ook prima. Voor het dekken van de onkosten vragen we een bijdrage voor het drinken. Een vrije gift is ook welkom.

De bijeenkomst is in de protestantse kerk, Kerkstraat in Groesbeek. (info: nikoraaphorst@t-mobilethuis.nl)

Uitgelicht

Digitale krant