(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Leerlingen Vossenhol planten 21 meter beukenhaag in buurtpark De Drul

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De leerlingen van groep 5 van basisschool 't Vossenhol hebben van meneer Con en juf Ineke woensdagmorgen in buurtpark D'n Drul zo'n 21 meter beukenhaag geplant ter gelegenheid van de Nationale boomplantdag.

Samen met wethouder Sjaak Thijssen en Jack Winkels van Forte Welzijn (coördinator van de vrijwilligers in het buurtpark) werden de eerste beukenhaagstruiken gepland. Het park krijgt de komende twee jaar een ware face-lift, die in acht fases zal worden uitgevoerd tot een buurtpark dat er mag zijn.

De eerste fase was het planten van de beukenhaag (voor de veiligheid van de kleuters) en het vernieuwen van doelpalen en het egaliseren van de voetbalweide vervolgens verschijnt er een boomstammen park, verkeersplein, bloembollenweide, kruidenruin, speelplek, vlindertuin en als laatste een wildbloemenpark. Eind 2019 moet alles gerealiseerd zijn. Het park is nu zo'n anderhalve hectare. Na het planten was er voor de leerlingen limonade en cake. Het is de bedoeling dat het park wordt onderhouden door vrijwilligers.

Uitgelicht

Digitale krant