Logo gemeentenieuwsonline.nl
(Foto: Marco Krachten Fotografie)
(Foto: Marco Krachten Fotografie)

Mirthe van Kerkhof Nederlands kampioen judo

GROESBEEK - De Groesbeekse judoka Mirthe van Kerkhof heeft haar gewenste medaille te pakken. In het Groningse Leek schreef zij namelijk de Nederlandse titel op haar naam door op het NK voor judoka's tot 15 jaar in de gewichtsklasse tot 44 kilogram de finale te winnen van heersend kampioene Rossen.

De finale werd bereikt na een bye in de eerste ronde en latere overwinningen op Bloemers, Trimbach en Van Maren. Een goed gevuld Topsportcentrum zag hoe Van Kerkhof de winst in de eindstrijd naar zich toetrok nadat twee ingezette aanvallen door de scheidsrechter met een waza-ri en dus ippon werden beloond.

Het is voor de 13-jarige alweer haar vierde medaille behaald op het hoogste podium. Eerst was er al twee keer brons en één keer zilver. Het prestigieuze Dutch Open Espoir schreef de pupil van stichting Top Judo Nijmegen ook al eens op haar naam. 'Ik ben heel blij dat ik mijn doel behaald heb, ooit wilde ik Nederlands kampioen worden en dat is nu gelukt', aldus Mirthe. Vanaf komend seizoen zal zij haar opwachting maken in een leeftijdscategorie hoger, de min-18.

Meer berichten