Logo gemeentenieuwsonline.nl

Leerlingen Op Weg bezoeken Technobieltruck

Foto: Bert Roodbeen

OOIJ – Leerlingen groep 6/7 van basisschool Opweg hebben maandag 9 april de Technobiel truck OTIB bezocht. Deze moderne opleggertruck die zijwaarts kan uitklappen en uit twee verdiepingen bestaat, stond opgesteld op het industrieterrein Bouwkamp bij K.I.P Electro service B.V.

OTIB is het opleiding en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. In deze truck kan van alles onderzocht worden en is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Om deze toekomstige werknemers al vroeg te interesseren voor techniek, zet OTIB in op voorlichting op basisscholen. Jongeren maken op een interactieve en sportieve manier kennis met de kracht van techniek in een workshop Aikido en Techniek.


Op de eerste verdieping konden kinderen onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op te schijnen. Maar ook waren er de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie kun je iemand anders op afstand mee laten kijken en werken. Hoe dat werkt? Je kon het ervaren als je de vijf storingen in de cv-ketel moet oplossen! Verder kon men aan de slag met de robot Meccanoid en leerden ze de technische principes van onder andere spraakherkenning, bluetooth en programmeren.

Een verdieping hoger komen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes kunnen doen. Voor de leerlingen die meer exact georiënteerd zijn, staan allerlei natuurkundige experimenten tot beschikking.

De Technobiel is speciaal ontwikkeld voor de grotere evenementen. Hierdoor is de Technobiel uitermate geschikt voor een evenement als een open dag.

Meer berichten