Logo gemeentenieuwsonline.nl

Inbreker Cranenburgsestraat Groesbeek overlopen

GROESBEEK – Bewoners van een woning aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek hebben op vrijdagavond 4 mei in hun woning een inbreker overlopen.

Rond 21.15 uur overliep de bewoner een jongeman op zijn slaapkamer na het douchen. Hij bedacht zich geen moment en overmeesterde de inbreker. Hij belde direct 112 en wist de inbreker in bedwang te houden tot de gealarmeerde politie ter plaatse was. De politie hield de inbreker aan en trof in zijn broekzak autosleutels aan van een auto die in de directie omgeving stond. In de auto trof de politie een tweede verdachte aan. Bij onderzoek in de auto troffen de agenten diverse inbrekerswerktuig aan, alsmede horloges en sieraden, die in beslag zijn genomen.

De auto van de verdachte is afgesleept voor nader onderzoek. De verdachte is 25 jaar zonder woon – of verblijfplaats en is aangehouden op verdenking van poging inbraak in woning. Bij de tweede verdachte -een 21-jarige inwoner uit Kleef- trof de politie tijdens fouillering een boksbeugel aan die direct in beslag werd genomen. Beide mannen zijn in het bureau van Nijmegen voor verhoor ingesloten. De eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan. Voor zover bekend is er uit de woning niets ontvreemd. Volgens insiders hebben de twee verdachten de Russische nationaliteit.

Meer berichten