Logo gemeentenieuwsonline.nl
(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Leerkrachten Groesbeek staken op een ludieke wijze

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Zo'n 20 leerkrachten van de Groesbeekse basisscholen van De Horst, Breedeweg, De Sieppe en 't Vossenhol hebben de staking van het onderwijs in de provincie Gelderland op een ludieke wijze uitgevoerd door de perkjes rondom het marktterrein te schoffelen.

Dit gebeurde op initiatief van basisschool Op De Horst met als slogan 'Alles wat je aandacht geeft groeit, zeker ook uw kind'. Na een uur geschoffeld te hebben in het centrum van Groesbeek vertrok het gezelschap weer terug naar hun scholen waar achterstallig werk werd gedaan om zo de werkdruk te kunnen verlagen. Volgens Tess Busger en Eefke Cornips van basisschool Op De Horst wordt er gestaakt, omdat er een enorme onderwijsramp boven ons hoofd hangt vanwege het lerarentekort. Duizenden kinderen die thuis zitten, duizenden die onbevoegden voor hun klas hebben staan en duizenden die verdeeld worden over andere groepen. Dit gaat ten koste van het onderwijs en het welzijn van de leerkrachten waardoor de kwaliteit achteruit gaat. De grootste zorg van de leerkrachten is dat de kinderen hier uiteindelijk de dupe van zijn of worden, want zij hebben goed onderwijs en aandacht nodig.

Dankzij stakingen en acties is er 270 miljoen euro losgepeuterd vanuit Den Haag, maar we zijn er nog lang niet, aldus Tess en Eelke. We moeten nog 630 miljoen euro om genoeg leerkrachten aan te trekken en iedere leerkracht een eerlijk salaris te kunnen bieden besluiten de actievoerders.

Meer berichten