Logo gemeentenieuwsonline.nl

Eerste Berg en Dal-Cup bij De Treffers

BERG EN DAL - Enige tijd geleden heeft De Treffers het initiatief genomen om een toernooi voor alle Berg en Dalse verenigingen te organiseren. Op zaterdagmiddag 18 augustus vindt de eerste editie op sportpark Zuid plaats.


"Het leek De Treffers een goede gedachte om het idee dat al langer leeft, namelijk om alle Berg en Dalse clubs tegen elkaar te laten spelen, nu daadwerkelijk op te pakken. Het aanstaande 100-jarig bestaan is daarvoor een mooie aanleiding. Er zijn liefst tien voetbalclubs verspreid over de hele gemeente en de Berg en Dal-Cup moet vooral ook bijdragen aan het Berg en Dalgevoel", zegt organisator Peter de Jong. Een rondgang langs de Berg en Dalse clubs leerde dat er veel interesse is en elke club in principe meedoet. Zoals het er nu uitziet zullen de clubs uit de tweede en derde divisie zich laten vertegenwoordigen door een van de andere prestatie-elftallen. Voor De Treffers betekent dit dat zaterdag-I namens de club zal deelnemen.

Het toernooi vindt vroeg in het seizoen plaats en daarom is er een aangepaste spelopzet. Er zijn twee poules van vijf clubs met wedstrijden van een half uur met 7 tegen 7 spelers. Bovendien wordt op deze wijze iedereen een kans waardoor het ook sportief interessanter wordt.

"Het was best een puzzel om tot een geschikte datum te komen", aldus De Jong, "Iedereen zit met een kalender in het achterhoofd en daarom is uiteindelijk gekozen voor vroeg in het seizoen. Omdat het toernooi in het laatste weekend van de vakantie plaatsvindt, is het voor iedereen ook een mooie vakantieafsluiting. De toegang is gratis en we verwachten veel supporters uit het hele dorp. We willen er echt een gezellige middag van maken."

De bedoeling is dat er jaarlijks om de Berg en Dal-Cup gespeeld wordt en dat het toernooi steeds bij een andere vereniging plaatsvindt. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Peter de Jong via operations@Detreffers.nl.

Meer berichten