Planten en insecten in de Stadswaard

Algemeen

NIJMEGEN - Zondag 24 juni gaat IVN Rijk van Nijmegen op zoek naar insecten en planten in de Stadswaard. Insecten zijn belangrijk voor bestuiving van bloemen.

Onze voedselvoorziening is voor 70- 80 % afhankelijk van bestuivende insecten. Insecten zelf vormen ook een belangrijke voedselbron voor bijv. (weide-)vogels, vleermuizen, vissen, hagedissen en spinnen. Ze spelen een sleutelrol in allerlei voedselketens! "Wij willen u graag kennis laten maken met de natuurwaarden van de Stadswaard. Ga mee op insectensafari en ontdek de bijzondere wereld van insecten in de Stadswaard. Hopelijk zien we veel vlinders, bijen, libellen, kevers, vliegen en muggen. Verder besteden we aandacht aan de net aangelegde geul en bruggen in de Stadswaard, belangrijk om de biodiversiteit in dit gebied te verhogen."

De start is om 14.00 uur. bij De Bastei , Waalkade 83 /Lange Baan 4, Nijmegen. De kosten zijn twee euro per persoon. Gratis voor jongeren onder de 16 jaar en voor leden van IVN, KNNV en Groei en Bloei. Tip om mee te nemen (niet noodzakelijk): Loep, verrekijker, (macro) fototoestel en potje(s) om insecten in te doen.

Uitgelicht

Digitale krant