(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Honderden maken kennis met het Suikerfeest in museumpark Orientalis

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

HEILIG LANDSTICHTING – Zaterdag en zondag hebben in totaal vele honderden mensen nader kennis gemaakt met het Suikerfeest tijdens het Suikerfeestfestival in museumpark Orientalis in Heilig Landstichting.

Naast veel Nederlandse bezoekers waren er zowel zaterdag als zondag ook veel Duitse bezoekers die met bussen naar het museum waren gekomen. Zo stonden er op de rijlaan naar het hoofdgebouw diverse kramen met Suikerfeestgerechten, zoals het Irakese echtpaar Abbas en Aysha (kokkin) die van allerlei lekkernijen had gemaakt en die de bezoekers konden kopen. Ook was er de echte Sacha verkrijgbaar die op haardvuur warm werden gehouden.

Kinderen konden deelnemen aan een kookworkshops in restaurant Le Souk en konden zelf ook geurzakjes maken. Daarnaast waren er de gehele dag diverse optreden zoals piano spelen door Mohamadreze Nabati uit Iran en Meron en muziek door Semere en Henok uit Eritrea met het speciale instrument de krar. Daarnaast waren er demonstraties Palestijnse kleding maken en was er een expositie van proeven van het Midden-Oosten. Zaterdag hebben vijfhonderd mensen het Suikerfeestfestival in museumpark Orientalis bezocht en zondag werd dit aantal zelfs overschreden. Voor veel mensen is het afgelopen weekend duidelijk geworden dat Suikerfeest draait om verbinding en het samenzijn van familie en vrienden.

Uitgelicht

Digitale krant