Logo gemeentenieuwsonline.nl

Loop ook voor Unicef tijdens de Nijmeegse Vierdaagse!

REGIO - Het Unicef Studententeam Nijmegen is weer druk bezig met voorbereidingen voor de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Ook dit jaar gaan de studentvrijwilligers op zoek naar sponsorlopers. Het bedrag dat de sponsorlopers ophalen gaat naar het Unicef -project 'Terug naar School', voor onderwijs aan kinderen in Syrië.

Loop een kind naar school!. Omdat het eindbedrag bestemd is voor het bouwen en restaureren van klaslokalen, het kopen van schoolspullen en het uitbetalen van salarissen aan Syrische leraren, heeft het team gekozen voor de leus 'Loop een kind naar school!'. Afgelopen jaren hebben de sponsorlopers in totaal maar liefst 60.000 euro ingezameld voor Unicef. Dit jaar hoopt het team in ieder geval de 10.000 euro van vorig jaar te overtreffen, om zo meer kinderen in Syrië de kans te geven om terug naar school te gaan.

Het team

Al bijna tien jaar organiseren studenten het Vierdaagse voor Unicef -project. Tijdens de Vierdaagse zullen de studentvrijwilligers vier dagen een rustpost verzorgen, waar de lopers terecht kunnen voor een drankje en een snack. De lopers kunnen op deze manier even bijkomen tijdens hun lange tocht en gebruikmaken van het toilet zonder lange wachtrij.

Meelopen voor het goede doel? Lopers van de Vierdaagse die graag geld willen ophalen voor Unicef kunnen een eigen actie starten via het help mee platform van Unicef (https://helpmee.unicef.nl/nijmeegse-vierdaagse-2018). Op de website kunnen vrienden, familie en collega's gemakkelijk geld doneren aan de loper om hem of haar zo te steunen. Voor meer informatie, of als je wil helpen bij de rustposten, kan je terecht bij het studententeam zelf (vierdaagsevoorunicef@gmail.com).

Meer berichten