Groepsfoto Sint-Hubertusfeest (foto: Peter Hendriks)
Groepsfoto Sint-Hubertusfeest (foto: Peter Hendriks)

Schutterij Sint-Hubertus 90 jaar

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK/DE HORST - In 1928 is de schutterij opgericht in de smederij van familie Kerkhoff aan de Reestraat. Inmiddels dus al negentig jaar actief in Groesbeek en met name in het kerkdorp De Horst.


Jaarlijks is er een aantal vaste activiteiten als het koningschieten in augustus, de kermisfeesten in september en het Sint-Hubertusfeest in november. Sinds 2012 wordt gebruik gemaakt van een eigen gebouw aan de Vendelierstraat. Het gebouw is in 2010-2011 nieuw gebouwd en beschikt onder meer over een klein kaliber schietbaan en een kruisboogbaan in de kelder. In het gebouw vinden alle afdelingen onderdak en ook het uitgebreide archief heeft er een plaats. Veel van de jaarlijkse activiteiten vinden plaats in of vanuit dit eigen gebouw.

Op 12 augustus zal dit jaar het koning(in)-/ keizer(in)schieten plaatsvinden. "Dit jaar willen we er een extra feestelijk tintje geven in verband met het 90-jarig bestaan van onze vereniging. We hebben die zondag van 13.00 – 18.00 uur een markt, waar hobbyisten hun creaties tonen. Er zijn nog plaatsen vrij voor de liefhebbers, zij kunnen via de contactlink op de site www.hubertusgroesbeek.nl of e-mail secretariaat@hubertusgroesbeek.nl informatie vragen of aanmelden."


In het gebouw zal die dag een deel van het archief worden tentoongesteld. Voor de gezellige sfeer zal feest DJ Mark ‘Gewoon Gezellig’ zijn bijdrage leveren; natuurlijk zullen een natje en een droogje niet ontbreken.

Uitgelicht

Digitale krant