Jongdierendag van konijnen, hoenders en dwerghoenders

Algemeen

MILLINGEN - Op zaterdag 29 september houdt KPV Millingen en Omstrekenhaar jaarlijkse Jongdierendag in het clubgebouw De Gevleugelde Vrienden aan de Weth. Arnzstraat 5 in Millingen aan de Rijn.

De keuring van de hoenders, dwerghoenders en konijnen begint om 09.00 uur. De keurmeesters zijn A. de Vos voor de konijnen en B. Den Blanken voor de hoenders en dwerghoenders. Het gaat om dieren die dit jaar zijn geboren. Voor de fokker is het een goede indicatie wat voor kwaliteit hij of zij in de hokken heeft zitten. Hij kan dan al een eerste selectie toepassen. Anders dan bij een keuring tijdens de clubshow is iedereen die geïnteresseerd is hoe zo’n keuring precies gaat, welkom. U kunt dan tegelijkertijd terecht met uw vragen over de verschillende rassen en kleurslagen en over het houden van konijnen en hoenders. De entree is gratis!

"Naast het goede nieuws dat we wel weer een jongdierendag hebben -ondanks de terugloop van het aantal actieve fokkers- moeten we onze clubtentoonstelling dit jaar helaas afgelasten. Het lukt ons niet om met de nog actieve leden de organisatie rond te krijgen. Daarom is de vereniging naarstig op zoek naar nieuwe actieve leden. Voelt u er iets voor om in verenigingsverband wat met kleindieren te gaan doen, dan horen we dat graag. Secretaris W. Reijmers er alles van vertellen. Hij is bereikbaar via mobiel 06 51595325. Mailen mag ook naar reijmersmeij@gmail.com."

Uitgelicht

Digitale krant