Rosina Fabius. (Jeroen Berends)
Rosina Fabius. (Jeroen Berends) Foto: Jeroen Berends

Telemann & Bach - muzikale vrienden

Algemeen

BEEK - Zaterdag 27 oktober geven Dutch Baroque Orchestra onder leiding van Gerard de Wit en alt Rosina Fabius een concert in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek. Op het programma staan solocantates en instrumentale werken van J.S. Bach en Georg Philipp Telemann.

Dit programma zet de schijnwerpers op twee geniale tijdgenoten die ook vrienden van elkaar waren. Hoe diep deze vriendschap was blijkt onder andere uit het feit dat Georg Philipp Telemann peetvader was van Bachs tweede zoon Carl Philipp Emmanuel.

Van Bach klinken het Orgelconcert BWV 1059 en de adembenemend mooie cantates BWV 58 Widerstehe doch der Sünde en BWV 170 Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust.

Les Plaisirs, Réjouissance, Polonaise: titels uit Telemanns Orchestersuite waar het plezier van afspat! De vier cantates uit de bundel Harmonischer Gottes-Dienst schitteren door welluidendheid, vakkundig contrapunt en vocale en instrumentale virtuositeit.

Rosina Fabius (1990) won verleden maand tijdens het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch de Oratoriumprijs. Dutch Baroque Orchestra is in 2014 opgericht door organist/klavecinist/dirigent Gerard de Wit, die zijn studies onder leiding van onder andere Ton Koopman en Tini Mathot cum laude afsloot.

Aanvang 20:15 uur, toegang kost 23,00 euro. Kaarten te koop bij Primera De Postkoets in Beek (alleen contante betaling), Boekhandel Roelants in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl. Voor studenten en CJP tot en met 27 jaar is de toegangsprijs tien euro. Reductiekaarten zijn, op vertoon van legitimatie, alleen verkrijgbaar bij de kassa in de kerk.

Uitgelicht

Digitale krant