Eerste nederlaag voor Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Groesbeeks Glorie speelde op zaterdag 13 oktober een uitwedstrijd tegen de dames van G.H.V. in Goirle. De Groesbeekse dames openden de wedstrijd met de aanval, maar wisten hier niet uit te scoren.

G.H.V. had het openingsdoelpunt van deze wedstrijd. Doelpunten vielen aan beide kanten en het scoreverloop ging gedurende de eerste helft gelijk op. De Groesbeekse verdediging zat goed dicht, de dames van G.H.V. kwamen er lastig doorheen. G.H.V. maakte voornamelijk gebruik van de slordigheden van de Groesbeekse dames om tot scoren te komen. De meeste doelpunten werden gemaakt uit de snelle tegenaanval door een slecht ingeschoten bal of slordig balverlies.

Groesbeeks Glorie ging met een kleine achterstand de rust in: 7-6 in het voordeel van G.H.V. De tweede helft begon matig voor de Groesbekers. De aanval van G.H.V. ging lopen en door middel van verschillende afstandsschoten bouwden de dames uit Goirle de voorsprong uit. Groesbeeks Glorie had hierop geen antwoord. De aanval van Groesbeeks Glorie stagneerde door de zeer defensieve verdediging G.H.V. Met nog tien minuten op de klok herpakte Groesbeeks Glorie zich. Aanvallend werd de ruimte gezocht en gevonden, waardoor Maud de Bruin tot scoren kwam. Helaas was de opgelopen achterstand te groot, en kon Groesbeeks Glorie geen punten mee naar huis nemen. De dames van Groesbeeks Glorie verloren met 15-10. De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 27 oktober om 20.15 uur in Heuvelland tegen de Flyers uit Wijchen.