Logo gemeentenieuwsonline.nl

Switch dames blijven winnen

MILLINGEN - In een rumoerige Vocasa-hal, op een donderdagavond spelen, met slechts acht speelsters, het was wennen. De passing was ontzettend onrustig en niet goed. De druk werd door Vocasa goed opgevoerd. Naarmate de set vorderde en we redelijk gewend waren aan de omstandigheden, ging het beter lopen. De 1e set werd gewonnen met 19-25.

In de tweede en derde set was het verloop nagenoeg hetzelfde. We kwamen op een snelle achterstand, maakten het met een serviceserie van Ruth weer goed, lieten Vocasa weer uitlopen en kwamen moeilijk onder de druk uit. Aanvallend en verdedigend lieten we wat steekjes vallen en ook de service was niet goed genoeg. De sets werden verloren met 25-22 en 25-19.

In de vierde set speelden we meer ons eigen spel. Door de goede passing konden we snel spelen en werd Josephine veel aangespeeld. En dat loonde, want bijna iedere bal die zij kreeg werd gescoord. In het achterveld ging het ook beter draaien. We maakten een paar mooie kill-blocks en Margriet pakten haar punten mee. De set werd gewonnen met 20-25.

We begonnen fel aan de vijfde set en kwamen op een voorsprong. Vocasa deed iets terug, en vanaf dat moment was het eigenlijk alleen maar de side-out spelen. Dat lukte tot aan 10-12. Toen maakte Vocasa twee punten en kwam dus langszij. Met een wissel op de service liepen we uit. Mede dankzij een een schitterend kill-block van Dirkje op een driemeter aanval. We kwamen op 14-13, maar wisten het nog niet af te maken. Met een mooie service van Ruth en een aanval van Josephine maakten we het alsnog af, 14-16.

Zaterdag 10 november om 16.30 spelen we onze tweede thuiswedstrijd tegen koploper Heyendaal D4.

Meer berichten