Afbeelding

Red House Rock in De Slenk

Algemeen

GROESBEEK - Red House Rock op 17 november (20:00-24:00 uur) is het jaarlijkse muzikale evenement waarbij bands die in muziekoefenruimte Red House repeteren zichzelf presenteren aam het ‘grote publiek’. Dit jaar staat Red House Rock in het teken van een muzikale tijdreis door de rockmuziek met bands die muziek spelen uit de jaren ’60 (Van Toen), de jaren ’70 (Memphis Belle) en ’80 (Stone Drone).

Van Toen (20:00-21:00 uur) is opgericht in 1996. Het was toen al duidelijk dat het moest gaan om de muziek uit de jaren ’60. Er werd toen ook wel gesproken over de muziek ‘van toen’ en met die opmerking was de naam van de band een feit: Van Toen! Van Toen speelt muziek van The Shadows/Cliff Richard, The Beatles, The Stones, C.C.R. en vele anderen, met af en toe een uitstapje naar muziek uit latere perioden.

Memphis Belle (21:30-22:30 uur) brengt southern rock met nummers van o.a. Lynyrd Skynyrd en The Allmann Brothers Band. Denk aan Sweet Home Alabama en Ramblin’ Man. In de gelederen ex-leden van Emperors en Montana Red Dog. Memphis Belle staat garant voor lekkere rock waar gevoel en virtuositeit elkaar versterken.

Stone Drone (23:00-24:00 uur) is een viermans rockformatie. Van origine metal-heads, maar na verlies van de nodige wilde haren gepaard met de nodige ouderdomsverschijnselen (incontinentie en gehoorbeschadiging) besloten om een tandsteentje minder overdrive te gebruiken.

De Slenk is gelegen aan de Reestraat 2 in Groesbeek/De Horst. De entree (inclusief 2 consumpties) bedraagt zes euro. Meer info wordt verstrekt door John Duijghuisen (beheerredhouse@gmail.com of 024 3975743) en staat op www.dorpshuisdeslenk.nl.

Uitgelicht

Digitale krant