Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kulturhus Leuth: een open huis voor iedereen

LEUTH - Mensen in Leuth weten wel dat in het kulturhus basisschool 't Bijenveld en kinderopvang Partou zijn gevestigd. Dat er ook een vestiging is van de bibliotheek Gelderland Zuid is minder bekend en zo weten ook maar weinig mensen wat je daar allemaal kunt doen.

Wist je dat een jeugdabonnement bij de bieb tot 18 jaar gratis is en dat je voor het lenen van boeken, films en muziek niets hoeft te betalen; dat je via de site alles gratis kunt reserveren en naar Leuth kunt laten komen om het daar op te halen; dat je ook voor je baby al een pasje kunt laten maken, want ook voor baby's zijn er al leuke stoffen boekjes te leen. (Je krijgt bij aanmelding een heel leuk koffertje met twee babyboekjes cadeau); dat de bibliotheek in Leuth speciale activiteiten organiseert zoals 'Vertel eens...' op donderdag om 15.00 uur en tweemaal per jaar een Boek&Buffet in samenwerking met 't Kookhus, zoals binnenkort weer op 20 november.

De Bibliotheek in Leuth is alle werkdagen geopend tot 18.30 uur met uitzondering van de woensdagmiddag. Op maandag (10.00-12.00 uur) en donderdag (15.00-17.00) is er een medewerkster aanwezig om je vragen te beantwoorden of een nieuw pasje te maken.

Multifunctionele ruimtes

Verder zijn er in het gebouw een prachtige sportzaal die veel wordt gebruikt (ook voor kinderfeestjes!) en drie multifunctionele ruimtes voor allerlei andere activiteiten. Zo is er op maandagmiddag inloop voor ouderen, wordt er elke dinsdag gegeten in het Kookhus en repeteert het mannenkoor Vox Virorum elke woensdag. De eerste zondag van de maand wordt er een H.Mis opgedragen sinds de kerk is gesloten en is er elke maand het peutercafé.

Opvang De Vriendenkring

Momenteel heeft het kulturhus ook een opvangfunctie voor de grotere evenementen die nu niet in De Vriendenkring kunnen plaatsvinden, omdat daar wordt verbouwd. Zo komt op 25 november Sint-Nicolaas op bezoek en worden het kerstconcert van Vox Virorum met Les Allouettes en de –viering van de KBO met het mannenkoor dit keer in het kulturhus gehouden.

Contact

Wanneer organisaties nog ruimte zoeken voor een vergadering of een andere activiteit, kunnen zij contact opnemen via de mail: kulturhusleuth@gmail.com of telefonisch 024 6631995. Ook voor het gebruik van de sportzaal kunnen verenigingen en particulieren contact opnemen; wij willen graag samen met jou bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Het kulturhus is overigens sinds dit jaar een zelfstandige stichting geworden, met als bestuur: Jo Coerwinkel (vz), Daniëlle van Zutphen (secr/penn) en Willem van Schoonhoven (beheer/onderhoud).

Meer berichten