Afbeelding

Concert Rusquartet in Mook

Algemeen

MOOK - Op zondag 25 november om 20.00 uur komt het Rusquartet naar Mook voor een concert in de Sint-Antonius Abt kerk. Het Rusquartet is een bijzonder getalenteerd strijkkwartet, een ‘groot geheim’ afkomstig uit Moskou.

Het Rusquartet won onder andere de eerste prijs op het Internationale Sjostakovitsj Concours. Critici, publiek en componisten loven hun stijlbesef, hun gepassioneerde spel en hun diversiteit. Kenners en liefhebbers zijn het erover eens: het Rusquartet is een strijkkwartet van wereldformaat. PZC: ‘Ze musiceren als het ware vanuit één groot hart voor de muziek’. CC De Adelberg: ‘Een buitenkans zoals een concert met het Rusquartet krijg je niet dikwijls. Dit strijkkwartet uit Moskou, van een onwaarschijnlijk topniveau en bovendien een lust om te zien spelen’.

Kortom, een unieke kans om het Rusquartet in uw eigen omgeving te zien en horen spelen. Ze spelen: P.I. Tsjaikovski: Strijkkwartet nr. 3 en W.A. Mozart: Requiem, in een bewerking van Peter Lichtenthal voor strijkkwartet.
Meer informatie staat op http://kamermuziekmookenmiddelaar.nl/zondag-25-november-2018/. Kaartjes: online kosten 17 euro en in de kerk voorafgaand aan het concert 18 euro. Jonger dan 18 jaar: 9 euro.

Uitgelicht

Digitale krant