SONY DSC
SONY DSC

Feestelijke kerstconcerten

Algemeen

WYLER-GROESBEEK - Op zaterdag 8 december vindt in de Sankt-Johannes Baptistkirche in Wyler in Duitsland om 15.00 uur een kerstconcert plaats. Datzelfde concert wordt herhaald op zaterdag 15 december in de witte kerk van De Horst om 16.00 uur.

Het worden kerstconcerten met het Sankt-Cäcilienchor Wyler bestaande uit 50 koorleden, een symfonieorkest met 20 orkestleden en een viertal solisten: de sopraan Kerstin Jansen; de alt: Ilka Kropmann; de tenor: Andreas Verhoeven en de bariton Chris Jansen. Aan het orgel: Gerard Rutjes. Het geheel staat onder leiding van Theo Giesbers Uitgevoerd worden kerstliederen die allemaal wereldberoemd zijn, van 'Carol of the drum' tot 'Have yourself a merry little Christmas', van 'Quando nascette ninno' tot 'Hark! The Herald angels sing', van 'Stille Nacht' tot 'Joy to the world' et cetera.

De arrangementen zijn fantastisch georkestreerd en gearrangeerd door de Italiaanse componist Marco Frisina. Deze doen sterk denken aan het repertoire en het klankidioom van André Rieu. In het 'decor' bevinden zich drie kunstwerken van Pieter van Eck. Het lijken gestileerde 'kerstbomen'. De toegang tot de concerten is gratis; er wordt alleen een vrijwillige bijdrage in de onkosten gevraagd.

Uitgelicht

Digitale krant