Logo gemeentenieuwsonline.nl
Concentratie bij de leerlingen van basisschool De Bem tijdens de robotwedstrijd. (foto: Project Eclipse)
Concentratie bij de leerlingen van basisschool De Bem tijdens de robotwedstrijd. (foto: Project Eclipse) (Foto: Project Eclipse)

Groesbeekse scholieren programmeren met lego-robot in robotwedstrijd

NIJMEGEN – Spanning, sensatie en teamwork! Zo’n 32 schoolteams uit de regio Arnhem-Nijmegen namen deel aan de regiofinale van de First® Lego® League in iXperium Nijmegen. Onder hen bevonden zich drie Groesbeekse scholen met teams van ‘t Vossenhol, Titus Brandsma en Op de Heuvel.

De leerlingen werkten vanaf september in de klas aan vraagstukken over leven, werken en wonen in de ruimte: hoe houden we contact met het thuisfront? Hoe verbouwen we groente? Daarbij mag gebruik gemaakt worden van alle kennis die er is: musea, experts, publicaties. De oplossingen worden gepresenteerd aan een jury. Daarnaast is het ontwerpen, bouwen en programmeren van je eigen Lego®robot een belangrijk onderdeel van de wedstrijd.

Het team van ’t Vossenhol volgt dan ook met gespannen blik de verrichtingen van hun robot tijdens de ‘challenge’. Hij moet satellieten van Lego® verplaatsen, raketten lanceren en ruimtevaarders redden.

Organisator Marc Coolen, ict-expert van iXperium Nijmegen, ziet het met een tevreden blik gebeuren.
Coolen: ,,In dit project zit alles wat eigentijds onderwijs in zich moet hebben; onderzoek, probleemoplossend handelen, kritisch denken, presenteren, programmeren en vooral ook sociale competenties. Want belangrijk zijn de ‘Core Values’: hoe goed kun je samenwerken, gedraag je je sportief, hoe ga je om met teleurstellingen?
Op de Heuvel mag trots zijn! Zij sleepten de eerste prijs in de wacht! Coolen: ,,Samenvattend is de First® Lego® League een avontuur voor vol met onderzoek, presentaties, robotica en teamwork."

Meer berichten