Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Samen koken met politiek en statushouders in de Buurtmarkt Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – De grote keuken van buurtmarkt Breedeweg was woensdagmiddag eigenlijk te klein voor het samen koken met de politiek en statushouders in Berg en Dal.

Op initiatief van Esther Jonkman (raadsadviseur werkzaam bij de griffie) en Tara Boekhout (casus regisseuse statushouders) was dit de tweede maal dat samen koken en eten werd georganiseerd. Het doel is verbroedering, lieten beiden weten en daar zijn ze woensdag wel degelijk in geslaagd.

Ditmaal werd een Eritrees menu samengesteld door de Eritrese chefkok Hassen. Die had het er maar druk mee om iedereen bezig te houden, zodat het menu om 18.00 uur geserveerd kon worden in De Buurtmarkt. Burgemeester Slinkman had de tranen in zijn ogen bij het snijden van uien, paprika's, komkommers. Ook wethouder Nelson Verheul was aan het werk gezet met het snijden van groente, terwijl wethouder Irma zich bezighield met het snijden van rundvlees. Mechteld ten Doesschate had het druk met pannenkoeken bakken.

De raadsleden Borremans, Broekhoven, Vree en Barber hadden ook de handen vol aan om de verschillende gerechten op advies van Hassen te bereiden. Naast de Berg en Dalse politici waren er ook statushouders uit Eritrea, Congo en Iran. Om klokslag 18.00 uur konden de bereiders aan tafel en gaan genieten van hun zelfgemaakte Eritrese gerechten zoals alisa (groente), zegeni (vlees), ades (linzen), injera (pannenkoeken), derho (kip), salata (salade) en shiro (kikkererwten).groente), Zegeni (vlees), Ades (linzen), Injera (pannenkoeken), Derho (kip), Salata (salade) en Shiro (kikkererwten).
Ondanks dat maar weinige de Eritrese gerechten kenden, is er flink van gesmuld en is dit kookgebeuren voor herhaling vatbaar.

Meer berichten