Groesbeekse Boys alleen aan kop

GROESBEEK - Op eigen veld wist Groesbeekse Boys met 3-2 van FC Kunde te winnen. Omdat medekoploper Ewijk dit weekend niet in actie kwam is de ploeg uit Breedeweg alleen aan kop van de ranglijst gekomen.

Op het sportpark Breedeweg zagen de supporters geen geweldige wedstrijd. Gelukkig dat de spanning veel goed maakte. Gijs Müskens was als eerste dicht bij een doelpunt maar zag zijn schot op de lat eindigen. Na een half uur voetballen was hij wel trefzeker. Door slordig Groesbeeks balverlies en vanuit vermeend buitenspelsituatie kwamen de gasten vijf minuten later weer op gelijke hoogte. Voor het rustsignaal hadden de Nijmegenaren zelfs op voorsprong kunnen komen maar vanuit een scherpe counter verdween de bal voorlangs het doel.

In de openingsfase van de tweede helft verzuimde Kunde tot twee keer toe een grote kans te verzilveren. Devin Jacobs deed dit aan de andere kant beter. Hij zag zijn schot via een Kunde speler in het doel gaan. Kunde zag vervolgens een schot op de lat eindigen en Dave Kleijnen zijn harde schot op de paal. Groesbeekse Boys kwam met dank aan een Kunde verdediger op een 3-1 voorsprong. Hij kopte de bal onfortuinlijk in eigen doel. Kunde toonde veerkracht en scoorde vanuit een snelle aanval de aansluitingstreffer. In het restant van de wedstrijd voerden de gasten de druk op. Doelman Mike Verriet werkte een afstandsschot naast. Uit de corner die volgde werd de bal van de Groesbeekse lijn gehaald.

Zondag 9 december speelt Groesbeekse Boys een uitwedstrijd. In Nijmegen neemt het team van Michel Houterman het op tegen SCE. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.